15 nov. 2010

Nu hoppas vi på volontärer!!!

Som vi nämnt tidigare så har vi just nu ett samarbete med Volontärbyrån då vi ska föreläsa på ett tjugotal skolor, om just volontärarbete och om hur otroligt kul och givande det är.
Jag tänkte berätta om när jag Emilia, Isak och Izabel föreläste på Farsta Gymnasium den 28 oktober för en årskurs trea.

Klassen var väldigt pratsam och eleverna var inte det minsta blygsamma utan delade gärna med sig av sina första tankar/fördomar om volontärarbete.

Det kändes som att vårt budskap nådde fram; att volontärarbeta är otroligt kul, det är lika brett som en orangutangs utsträckta armar, det ger gemenskap och kan leda till framtida jobb då man kan skriva om det på sitt CV.

Izabel erkände att hon aldrig satt sin fot i Farsta förut och fick ett varmt välkomnande genom en allsång som lät "Välkommen till Faarstaaa".

Varenda en i hela klassrummet ville efter föreläsningen ha information på papper om aktuella volontärarbeten som annonseras ut på Volontärbyrån samt information om OBS!, Lilla Volontärhandboken vilket är en handbok om volontärarbete som Izabel och Isa skrivit som slutprojekt ville alla också ha för att läsa vidare om volontärarbete. Klassens lärare verkade också intresserad och ställde intressanta frågor om OBS! vilket jag och Isak (Izabel är inte medlem i OBS!, ännu) glatt besvarade.

Efter att vi diskuterat bredden av volontärarbete, spräckt fördomar, kommit fram till att det verkligen är nytta blandat med nöje, hur det kan gynna en själv, skrattat och jublat, inspirerat och inspirerats, begav vi oss till tunnelbanan för att lämna en fantastiskt glad och engagerad klass!

/Emilia Margulies

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar